Auto-huset A/S

Skive

NY LEGO® TECHNIC™ PEUGEOT 9X8 HYLDER PEUGEOTS HYPERCAR FORUD FOR LE MANS DEBUT

Nedtællingen til årets 24-timersløb er i gang, og for at fejre 100 års racerløb på Le Mans er Team Peugeot TotalEnergies gået sammen med LEGO Group om at genskabe deres nye hypercar 9X8 i LEGO® Technic™.

Resultatet vil give både bilentusiaster og LEGO-elskere et smil på læben.

Når ingeniørmæssig ekspertise fra to forskellige verdener bliver forenet, opstår magi. Det er designteamsene fra LEGO Group og Peugeot Sport et konkret eksempel på. De har sammen skabt en præcis 1:10-skalaversion af den banebrydende 9X8 hypercar. Lige fra den strømlinede silhuet til de limefarvede lysglimt bringer denne nye LEGO Technic-model liv til de mange detaljer og den særlig udstråling, som karakteriserer 9X8

Den elektriske 7-trins transmission i den firehjulstrukne hypercar er blevet replikeret én til én i LEGOs nye model, som også har de unikke døre, hybridsystemet, den kraftfulde affjedring og elegante profil. Fantastiske detaljer som V6-motoren og lyselementer, der lyser i mørket, illustrerer meget virkelighedstro spændingen ved racerløb.


Designer hos LEGO Group, Kasper René Hansen fortæller om projektet:

"Vores to brands er gået sammen for at skabe et produkt, der hylder en ny æra af hybrid racing og ingeniørvidenskab. At genskabe formerne og detaljerne på en så elegant bil ved hjælp af LEGO Technic elementer var ikke en nem bedrift, men det har været en ære at arbejde så kreativt med Team Peugeot TotalEnergies på denne udfordring, og jeg er stolt over, at vi sammen virkelig har været i stand til at bygge 9X8 hypercar i LEGO Technic-form."

 

Olivier Jansonnie, Teknisk direktør hos PEUGEOT Sport uddyber:

"Vores tekniske samarbejde med LEGO Group startede i januar 2022, 5 måneder før afsløringen af PEUGEOT 9X8. Det tog et år at udvikle projektet fuldt ud sammen med designteamsene og de tekniske teams, hvilket gav os mulighed for at overføre de tekniske detaljer i PEUGEOT 9X8 direkte til LEGO Technic-modellen. Det var meget vigtigt for begge mærker at skabe en model, der er så realistisk som muligt. PEUGEOT, Peugeot Sport og LEGO-holdene havde adskillige møder om udviklingen af affjedring og hybridsystemer, der ikke kan kopieres fra billeder. Vi takker LEGO Group for dette projekt - vi er meget stolte og imponerede over det endelige resultat, som i den grad har oversteget vores forventninger.”

FAKTA:

LEGO® Technic™ PEUGEOT 9X8 24H Le Mans Hybrid Hypercar måler 13 cm i højden, er 22 cm bred og 50 cm lang, når den er færdigbygget.
Den består af 1775 dele.
Alder: 18+
Varenummer 42156
Pris: 1.549 kr.

Kan købes i LEGO butikker og på www.LEGO.com fra 1. maj.

For yderligere information, kontakt: media@lego.com or presse@peugeot.com